Rasmus Karlsson kymmenen parhaan joukossa Tiger Invitational -turnauksessa

 title_127008Rasmus Karlsson on yksi Season Golf Academyn menestyksekkäistä valmennettavista. Hän pelaa tällä hetkellä ensimmäistä vuottaan South Alabaman yliopistossa, Yhdysvalloissa. Rasmus on pelannut kuluvalla kaudella erinomaisesti: hän on ollut kymmenen parhaan joukossa jo neljästi.
 
Rasmuksen
valmentaja, Season Golf Academyn David Da Silva kertoo, että tämä on
ensimmäisen vuoden opiskelijalle (”freshman”, kuten rapakon takana sanotaan) upea
suoritus. Ensimmäinen vuosi voi jenkkiyliopistoissa olla opiskelijalle rankka pitkien ja vaativien kurssien takia. Lisäksi
Euroopasta asti saapuneen opiskelijan täytyy totutella erilaiseen
työskentelytahtiin ja -tapoihin kuin kotimaisissa kouluissa.

Rasmus
itse kommentoi, että on päässyt hyvään rytmiin kurssien ja golfin
kanssa, eikä se lopulta ole niin vaikeaa. Voinemme tulkita, että hän
on vain vaatimaton. Suoritus on
edelleen upea! 

Yhdysvalloissa yliopistojen golfkausi alkaa elokuun lopulla ja taukoa pidetään marraskuusta helmikuuhun. Tiger Invitational oli kevätkauden toinen turnaus. 

 

  • Välihuomautuksena tarkennettakoon, että turnauksella ei ole mitään tekemistä Tiger Woodsin kanssa, vaikka nimi ehkä kuulostaakin siltä, että Tiger on kutsunut parhaat kaverinsa pelaamaan kierroksen tai pari. Nimi tulee isäntäkoulun, AuburnUniversityn mukaan: Auburnin urheilujoukkueen nimi on Auburn Tigers. Ja kyllä, Rasmus vahvistaa, kaikki yliopistot ovat antaneet
    urheilujoukkueilleen hauskat ja siistit nimet. South Alabaman yliopiston
    joukkueen nimi on
    Jaguars. 

 

Lukukauden aikana pelataan viidestä seitsemään turnausta, eli kouluvuoteen niitä mahtuu 12-14. Näistä suurimpaan osaan täytyy tulla erikseen hyväksytyksi edustamaan omaa yliopistoaan. Jokaiseen turnaukseen valitaan viiden hengen joukkue. ”Tilastollisesti Rasmus on järjestään ollut yksi joukkueensa parhaista pelaajista”, valmentaja David kertoo ylpeänä. ”Kaikki hänen pelaamansa 17 kierrosta on laskettu joukkueen tulokseen, johon lasketaan parhaat neljä joukkueen viidestä
tuloksista.” Valmentaja on erittäin tyytyväinen siihen, kuinka hyvin
Rasmus on sopeutunut jo ensimmäisen yliopistovuotensa aikana
uudenlaiseen koulunkäyntiin sekä saanut koulun ja golfin sovitettua
yhteen. Golfin suhteen hän on ylittänyt valmentajan odotukset.

David Da Silvan odotukset Rasmuksen suhteen ovat korkealla. Rasmus on tiiviisti yhteydessä valmentajaansa Suomessa, lähettää swingi-videoita ja noudattaa SGA:n etäohjelmaa. Rasmus kertoo, että Tiger Invitational oli yksi vuoden tärkeimmistä turnauksista tähän mennessä ja pitää omaa menestystään siinä merkittävänä, kuten valmentaja Davidkin.

Kategoriassa Ajankohtaista, SGA:n uutiset