Lauri Ruuskalle kenttäennätyksellä voitto Nordic Leaguessa

Lauri Ruuska otti ensimmäisen päivän kenttäennätyksellä (-8) hyvät asetelmat ja varmisti ensimmäisen Nordic Liigan voittonsa Uppsalassa Ruotsissa tänään. (65, 68, 71, -15; kentän par 73).

 

Tarinagolfin Lauri Ruuska sivusi avauspäivänä UppsalaGolfin kenttäennätystä (65 -8) ja otti vankan johdon kisaan. Toinen (68 -5) päivä takasi hyvät lähtökohdat viimeiselle kierrokselle, jossa Lauri kesti takaa tulevien paineet ja voitti kilpailun yhden lyönnin erolla Ruotsin Rasmus Holmbergiin. 
Kim Koivu sijoittui kisassa jaetulle 22. sijalle.

 

Tässä Laurin kommentit tuoreeltaan heti kisan jälkeen:

 

”Lähtökohtana oli, että olin väsynyt viime viikon jälkeen.  Euroopan Tourin karsinnat ja karsiutuminen jatkosta olivat rankka kisa. Pari päivää huilia Suomessa teki hyvää”

 

”Golf Uppsalan kisakenttä tuntui itselle ja omalle pelitavalle sopivalta, joten kisoja oli hyvä täällä jatkaa.”

 

Kisa hyvin käyntiin

 

”Peli lähti hyvin liikkeelle. Puttasin kaksi ekaa päivää tosi hyvin. Vaikka putti ei tänään ollut samalla tasolla, lyönti oli tänään tosi hyvää”

 

”Tänään alku oli kaksijakoinen, kun tuli birkkuja ja bogeja vuorotellen. Oli vaan muutamia vähän huonompia lyöntejä mukana. Muuten tasaista hyvää peliä. Paikkoja oli – hyviä chippejä, mutta en saanut samalla tavalla ja birdieputteja kun kahtena ensimmäisenä päivänä. 

 

Etenkin etuysin loppupuolella meni muutamia hyviä birkkupaikkoja ohi. Kahdellatoista löin kahdella päälle ja tein kolmen puti parin.”

 

Ratkaisuhetket

 

”Loppu meni jännäksi. Otin seitsemällätoista kolmen putin bogeyn ja 18 meinas avaus karata oikealle lähelle outtia. Sain kuitenkin aikaan hyvän parin.”

 

”En halunnut tietää viimeisen kierroksen aikana muiden tuloksia. Nordic Liiga on kovatasoinen etenkin kärjen osalta, joten tiesin, että kaverit perästä tulee kovaa – niin kuin tulikin.”

 

 

Miltä nyt tuntuu?

 

”Hyvältä tuntuu, kun Nordic Liigassa ollut tasaista tarpomista. Ei ole tullut hyviä sijoituksia. Nyt tuli voitto ja hyvä sijoitus, niin se tuntuu hyvälle!”

 

”Ihan hyvä kausi ollut. Paluu takaisin tasolle, jossa oltiin amatöörinä menossa. Kotimaan kisoihin olen tyytyväinen. Ulkomailla ei vielä onnistumisia, mutta nyt tämä antaa paljon itseluottamusta jatkoon. Oikeaan suuntaan menty koko ajan. Nyt näkyy se, että valmentajan kanssa on tehty täysin oikeita asioita.”

 

Jatkosuunnitelmat

 

”Jos vielä kahdessa viimeisessä kisassa kulkee yhtä hyvin, tavoitteena päästä jopa viiden joukkoon NL-rankingissa, joka takaisi suoraan Challenge Tourin kortit kaudelle 2018.

 

Viimeiset kisat ovat Tanskan Himmerlandissa 5.-7.10.2017 ja Ruotsissa Kristianstadissa 12.-14.10.2017.

 

 Tulokset:

http://eccotour.org/nordicgolfleague/scores/#/competition/993225/results

 

Nordic Liigan tiedote:

http://www.swedishgolftour.se/2017/09/lauri-var-ruskigt-bra-pa-soderby/

Kategoriassa Ajankohtaista, SGA:n uutiset