Sanna Nuutinen toinen Letaksen kisassa, Dominic Jones neljäs FT:lla

Sanna Nuutinen sijoittui Suomessa pelattavassa LETaksen kisassa toiseksi uusien näin viime vuoden sijoituksensa tuloksella -2 (74, 68, 72). Viime vuonna kisa käytiin Hillsidessa, tämä vuonna Messilässä. Kisa huipentui jatkorei’ille, sillä kolmannen kierroksen jälkeen viisi pelaajatarta oli tuloksessa -2. Ensimmäisellä jatkoreiällä Nuutisella oli mahdollisuus voittoon upottamalla nelimetrinen putti, mutta harmillisesti tämä ei onnistunut. Kisa ratkesi toisella jatkorei’llä Ruotsin Julia Engströmin voittoon.

– Tekeminen ja lyönti oli hyvää koko viikon ajan, Sanna kertoo kisan jälkeen.
– Yhden alle par’in kierroksen sain, kun putit löysivät oikean osoitteen. En juurikaan seurannut tilannetta kisan aikana, halusin vaan lyödä teknisesti hyviä lyöntejä, laittaa putit rullaamaan hyvin ja treenata hyvin ja laadukkaasti kierrosten jälkeen. Kisan jälkeen katsoin tulostaulua ja totesin, että uusinta on edessä. Löin siinäkin hyviä lyöntejä, mutta oli vähän arpapeliä kenen putit upposivat – tällä kertaa se oli ruotsalaisen.

Nuutisen kisakausi jatkuu tiiviinä: ensi viikolla on Letaksen kisa Tsekeissä, sen jälkeen juhannusviikolla LET:in kisalla Thaimaassa ja sitten jälleen Letaksen kisa Belgiassa.

Peuramaalla kisattiin Finnish Tourin neljäs osakilpailu tuulisissa olosuhteisessa. Parhaiten Season Golf Academyn valmennettavissa pelasi Dominic Jones, joka sijoittui neljänneksi tuloksella +3 (76,71,72). Varsinkin kahdella ensimmäisellä kierroksella voimakas tuuli oli merkittävässä roolissa kapealla kentällä, mikä näkyi koko kisan tulostasossa – kotikentällään kisan voittaneen Niclas Hellbergin tulos oli +1. 

Dominic sai tuntea tuulen voiman ensimmäisen päivän ensimmäisestä lyönnistä alkaen. Jones aloitti kisan tiiltä 10 (par 5), löi avauksen veteen ja korttiin kirjattiin tuplabogey (7).  Viimeisenä kisapäivänä samalla reiällä tulos oli komea eagle (3).

– Löin tänään kympillä kolme erittäin hyvää lyöntiä – draivi kenttään vesiesteiden väliin, siitä sivutuulessa korkea rauta 3 (212m) viiteen metriin lipusta ja putti kulhoon.
– Lopputuloksissa jäin voittajista 2 lyöntiä. Kolmen putin greenejä tuli kisaan jopa 7 kappaletta, myös monta birdiepaikkaa jäi hyödyntämättä. Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen kisaan, tästä on hyvä jatkaa, Dominic kertoi kisan jälkeen.

Ilari Saulo sijoittui Peuramaalla 11:ksi, Casper Simberg ja Rasmus Karlsson jakoivat 11. sijaa.

Seuraavan kerran Jones kisaa The Amateur Championship -kisassa Brittein saarilla maanantaista 18.6. alkaen, pallo lähtee ilmaan klo 10.45 paikallista aikaa. Kisassa ovat mukana SGA:sta myös Casper Simberg, Rasmus Karlsson ja Eetu Isometsä.

Lisätietoja ja tulosseuranta The Amateur Openista tästä linkistä.

Kategoriassa Ajankohtaista, SGA:n uutiset