Kim Koivu voittoon Challenge Tourin kisassa Vierumäellä

Kim Koivu otti kauden toisen voittonsa Challenge Tourilla Vierumäellä 9-12.8. pelatussa kisassa – ensimmäinen voitto tuli Kiinassa alkukaudesta. Toinen voitto vei Koivun jo hyvin lähelle kauden tavoitetta varmistaa European Tourin pelioikeus ensi kaudelle ilman karsintoja.

Kisan viimeinen kierros oli jännitysnäytelmä, jossa voitosta kamppailivat Kim Koivu ja Skotlannin Robert MacIntyre. Neljän kierroksen jälkeen he olivat tasatuloksessa -21, jolloin kisan voitto ratkaistiin uusinnassa reiällä 18, jossa Koivu upotti birdieputtinsa. 

Koivun tulos oli -21 (70,65,66,66). Vahvimmillaan Kim oli viimeisen kierroksen etuysillä, jonka hän pelasi kuusi alle. Viimeisellä kierroksella Kim oli niskan päällä väylälle 12 asti, jossa hän teki vesiesteen kautta parin, kun MacIntyre upotti birdien. Tasoihin skotin kanssa Koivu tuli väylällä 17 upotettuaan birdien, kun MacIntyre teki parin. Uusintaan päädyttiin molempien tehtyä parin 18. reiällä. 

Lauri Ruuska päätti kisansa kahteen birdieen, loppusijoitus T46, -6 (73,68,68,73). Oman pelinsä jälkeen Ruuska ehti vielä loppurei’ille seuraamaan Kimin peliä.

Voitosta Kim kartutti kauden palkintotiliään 28.800 eurolla. Voittopuheessaan Kim kiitti paikalle tullutta yleisöä, kisajärjestäjiä, Vierumäen kentänhoitajia ja kisan vapaaehtoisia. Erityiskiitoksen saivat caddie Daniel Silva ja valmentaja David Silva.

Naisten LET Access-tourilla Sanna Nuutinen sijoittui 19. Vesteråsissa pelatussa kisassa. Nuutisella on tällä kaudelta kolme sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon.  Ruotsista Sanna matkaa suoraan Sveitsiin, jossa pelataan seuraava Letaksen kisa. 

 

Season Golf Academy on Suomen suurin ja menestynein kilpagolfin valmennusorganisaatio. Seuraava valmennuskausi alkaa 1.11.2018 ja ilmoittautuminen käynnistyy 1.9.2018, jolloin valmennusohjalmat kaudelle 2018-2019 julkaistaan Season Golfin nettisivuilla. Talvella harjoittelu tapahtuu Season Golfin hallissa Espoossa, kesällä yhteistyökentillä pääkaupunkiseudulla.
Valmennukseen voidaan ottaa vielä muutama kilpagolfuraansa tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti rakentavaa pelaajaa. Lisätietoja antavat ammattilaispelaajien osalta David Da Silva (dsilva.golf@gmail.com) ja muiden pelaajien osalta Sanna Kujansuu (sanna.kujansuu@seasongolf.fi).

Kategoriassa Ajankohtaista