Kim Koivu ylivoimaiseen voittoon CT:lla – mahdollisuus siirtyä European Tourille heti

Kim Koivu otti Sveitsin Rolex Trophy -kisassa vuoden kolmannen voittonsa Challenge Tourilla 6 lyönnin erolla toiseksi tulleeseen Saksan Marcel Schneideriin. Kimin kierrostulokset olivat 62, 65, 72, 67 eli -22. 

Palkintorahojen (hieman yli 30.00€) lisäksi Koivu kuittasi kisasta Rolex-kellon sekä mahdollisuuden siirtyä pelaamaan heti European Tourille. Alkavan viikon Kim kuitenkin huilaa kotimaassa, seuraava kisa on todennäköisesti ET:lla 6.-9.9. pelattava Omega European Masters.

Koivun voitto huomioitiin laajasti medioissa. Ylen uutisissa Kim sai lisänimen golfkomeetta, MTV:n mukaan voitto oli sensaatiomainen ja Helsingin Sanomat kuvasi Kim voittoa historialliseksi täysosumaksi. Challange Tourin omassa uutisoinnissa Kim sai toisen kierroksen jälkeen määritelmän ’Flying Finn’.  

Ammattilaiseksi Koivu siirtyi vasta vajaa vuosi sitten. Hän harkitsi jo aiemmin ammatilaiseksi siirtymistä, mutta valmentaja David Silvan neuvosta malttoi odottaa, kunnes oli siihen oikeasti valmis. Valmennusyhteistyön David kanssa Kim nostaa muutenkin menestyksensä keskeiseksi tekijäksi.

Kim on kertonut tavoitteekseen voittaa Challenge Tourilla, European Tourilla, Web.com tourilla, PGA tourilla sekä major-turnauksessa.  Näistä ensimmäinen on nyt toteutunut.

Kategoriassa Ajankohtaista