Casper Simberg 5. Turkish Amateur Openissa

Turkin Belekissä pelattu Turkish Amateur Open 2018 saatiin päätökseen 30.9.Turkin Golfliitto oli jälleen järjestänyt upean kilpailun, jossa  kaikki oli hoidettu viimeisen päälle pelaajien viihtyvyyden varmistamiseksi.

Pelaajat majoittuivat Gloria Serenityssä, joka on viiden tähden all inclusive -hotelli muutaman minuutin matkan päässä kentästä. Hotellissa oli myös hyvä kuntosali, jossa teimme iltaisin fysiikkatreenit. Spa oli myös upea, jos halusi rentoutua hetken ennen illallista.

Kilpailu pelattiin todella kovassa helteessä, ja joka päivä oli noin 25-35 astetta. Keli oli hiostavaa mutta noin joka toiselta reiältä sai kylmää vettä, jota meni useampi litra kierrosten aikana.

Launtaina iltapäivällä lähteneiden pelaajien pelin keskeytti ukkonen muutamaan otteeseen. Sintosen Mikon kanssa jouduimme poistumaan kentältä 16&17 reiältä. Seurasimme Ryder Cupia klubilla noin tunnin kunnes pääsimme jatkamaan peliä. Uusi ukkosrintama oli tulossa ja sain juuri putattua viimeisen putin sisään, kun peli keskeytettiin uudelleen. Mikko, joka juuri oli lyönyt viimeisen väylän avauksensa, joutui tulemaan takaisin seuraavana aamuna kello 07.20 pelaamaan viimeisen reiänloppuun.

Koska Turkin kesä on todella kuiva ja kuuma kentillä on Bermuda ruoho, joka kestää kovatkin helteet. Talveksi kuitenkin kylvetään eri ruoho laji, bentgrass. Tämän vuoksi esimerkiksi Montgomerie Maxx Royal sekä Regnum Carya Golf, jossa myös pelataan European Tourin Turkish Airlines Open marraskuun alussa olivat suljetun koko viikon.

Miesten kilpailun voittajaksi nousi Slovakian Jakub Hrinda tuloksella -3. Paras suomalainen oli tuloksella -1 viidenneksi sijoittunut Casper Simberg, joka jopa johti kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen. Casper oli tyytyväinen lyömiseensä kilpailun aikana. Putit eivät tällä kertaa tahtoneet upota, ja muutama virhe kilpailun viimeisillä reillä vei mahdollisuuden voittoon.

Eetu Isometsä päätyi 17. sijalle tuloksella +9.ja Mikko Sintonen oli 46. Itse jäin harmillisesti yhden lyönnin cut-rajasta ja olin 41.

Naisten sarjan voittajaksi nousi Venäjän Nataliya Guseva tuloksella -7. Hän pelasi viimeisellä kierroksella päivän parhaan tuloksen 68 lyöntiä. Suomen Anna Kuitunen jakoi viidennen sijan tuloksella +3.

Season Golf Academyn Elite Amateur -pelaajien kilpailukausi on tältä vuodelta paketissa. Pelaajat ovat pelanneet kauden aikana 20-27 kilpailua eri puolilla maailmaa. Nyt on hyvä aika palautua ja viimeistellä kauden tilastot. Pelaajat ovat kauden mittaan täyttäneet harjoitus- ja kilpailukierroksiaan Strokeaverage.com järjestelmään, johon tulee tarkat tiedot joka lyönnistä. Päävalmentaja David Da Silva viimeistelee pelaajakohtaiset raportit kauden edistyksestä sekä tekee yksityiskohtaiset analyysit pelaajien tilastoista –  kaikkea dataa käytetään hyväksi seuraavan valmennus- ja kilpailukauden suunnittelussa.

 

Teksti: Fred Koskinen

Kategoriassa Ajankohtaista, SGA:n uutiset