European Tourilla pelaava Ricardo Gouveia SGA:n valmennukseen

European Tourilla (ET) pelaava portugalilainen Ricardo Gouveia on liittynyt Season Golf Academyn (SGA) valmennukseen. Gouveialla oli menestyksekäs ura Yhdysvaltain yliopistogolfissa ja kortin ET:lle hän sai voitettuaan kolme Challenge Tourin osakilpailua vuonna 2015. Hän on pelannut ET:llä vuodesta 2016 alkaen, joka on myös toistaiseksi ollut hänen menestyksekkäin kautensa kiertueella.  Kauden päättyessä hänen rankingsijoituksensa oli 54. ja parhaat sijoitukset tulivat NedBank Golf Challengesta (T3), Commercial Bank Qatar Mastersista (T7) ja Made in Denmarkista (T8).  Ricardo edusti Portugalia Rion kesäolympialaisissa, jossa hänen sijoituksensa oli T59.

Kauden 2017 parhaimpaan sijoitukseensa Gouveia ylsi kotiyleisön edessä Portugal Masterissa (T9), jossa hän myös vuotta myöhemmin teki kauden 2018 parhaan tuloksen (T7). Toinen kauden 2018 top10-sijoitus tuli Sky Sports British Masterista (T9).

Ricardon ensimmäisen ET-kauden ansiot olivat noin 710.000€, vuosina 2017 ja 2018 noin 330.000€.

Gouveia tutustui SGA:n päävalmentaja David Da Silvaan juniorivuosinaan Portugalissa ja ajatus yhteistyöstä syntyi hänen tavattuaan Silvan ET:n kisoissa, joissa tämä oli valmentamassa Kim Koivua.

’Liityin SGA:n valmennukseen, koska pelini ole ollut sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Uskon, että David pystyy auttamaan minua ja hänessä on valmentajana kaikki ne ominaisuudet, joita valmentajalta haluan’, Gouveia kertoo.
’Tavoitteeni tällä kaudella on voittaa European Tourin kisa ja sijoittua 100 parhaan joukkoon maailman rankingissa’.

’Ricardo on ansioitunut pelaaja, jonka kehitys viime vuosina ei ole vastannut hänen odotuksiaan. Olemme innoissamme voidessamme työskennellä hänen kanssaan ja valmentaa häntä kohti parempia suorituksia’, SGA:n päävalmentaja David Da Silva toteaa.

Vakituisesti Lontoossa asuva Gouveia on pääsiäisen alusviikon Portugalissa SGA:n harjoitusleirillä, johon osallistuvat myös Kim Koivu, Sanna Nuutinen, Lauri Ruuska, Casper Simberg ja Tyko Tuohinen. Portugalista Gouveia, Koivu, Nuutinen ja Da Silva siirtyvät ensi viikolla Marokkoon ET:n ja LET:n kisoihin.

Lisätietoja: Sanna Kujansuu, sanna.kujansuu@seasongolf.fi, 040 833 4000

Kategoriassa Ajankohtaista