Casper Simberg: Kokemuksia Euro Nations’ Cup -kisasta Espanjassa

Olen Casper Simberg ja edustan Season Golf Academya sekä Suomen miesten amatöörimaajoukkuetta.

Olin huhtikuussa edustamassa Suomea Euro Nations’ Cupissa Espanjassa. Tänä vuonna Suomen joukkueeseen kuuluivat lisäkseni Matias Honkala, Alex Hietala ja Jonatan Jolkkonen. Kilpailu pelataan joka vuosi Real Golf Club de Sotogrande kentällä. Euroopan maajoukkueet lähettävät vuosittain kisaan 4 parasta miesamatööriä edustamaan maataan. Tänä vuonna mukana oli 15 eri maata. Kilpailun entisiin voittajiin kuuluu muun muassa Rory McIlroy, Padraig Harrington, Fransesco Molinari sekä Shane Lowry.

Kilpailu on sekä henkilökohtainen että joukkuekilpailu. Joka päivä valitaan joukkueen 3 parasta tulosta eli huonointa tulosta kunakin päivänä ei lasketa mukaan joukkueen tulokseen.  Kaikki pelaajat pelaavat 4 kierrosta ilman cuttia.

Koko kauden aikana ei tule pelattua yhtään samanlaista ”course set uppia” eli miten Sotogranden kisajärjestäjät virittävät kentän. Järjestäjien tavoitteena on, että vain yksi pelaaja alittaa parin 4 päivän päätteeksi, eli voittaja. Tänä vuonna voittajan tulos oli +5.

Se mikä tekee Sotogranden kentästä haastavan on griinin ympäristö. Griinit ovat korotettuja sekä ovat erittäin nopeat ja kovat, joten täytyy hallita korkeat lyönnit ja lyödä spinnaavia lyöntejä, eli saada palloa pysähtymään griinille. Järjestäjät tekevät kentästä vielä haastavamman erittäin vaikeilla lipun paikoilla, ja  laittavat  usein ne aina mahdollisimman paljon kulmiin. Sotogranden kenttä koostuu Bermuda-ruohosta (väylät sekä raffit) mikä myös tekee kentästä haastavamman.

Itse olen sitä mieltä, että tämä kilpailu on yksi parhaista mitä eliittiamatööri voi  pelata kauden aikana Euroopassa. Tämä siksi, koska kentän viritys on paljon vaikeampi kuin monessa muussa kovatasoisessa kilpailussa Euroopassa kauden aikana, jollei vaikein. Pelaajan pitää olla erittäin kärsivällinen, koska jos olet lyönyt itsesi huonoon paikkaan niin bogi voi olla hyvä tulos.

Sotogranden kisa testaa pelisi joka osa-alueen ja koen että olen oppinut sieltä rutkasti, sekä teknisesti että henkisesti golfpelaajana.

Terveisin
Casper Simberg

Kategoriassa Ajankohtaista