Valmennusohjelmat

Season Golf Academy (SGA)  tarjoaa valmennusta suomalaisille ja kansainvälisille kilpagolfareille. Valmennukseen voivat osallistua minkä tahansa golfseuran jäsenet.

SGA:n valmennuksessa on niin Finnish Junior Tourilla kilpailevia kuin Euroopan Tourilla pelaavia. Valmennusohjelmien suunnittelussa on huomioitu mm. osallistujien ikä ja tavoitetaso.

Kesällä harjoitukset ovat St Laurence Golfissa tai Ruukki Golfissa, talvella valmennus keskittyy Season Golfiin. Valmennuksessa käytetään apuna edistyneimpiä teknisiä apuvälineitä, mm. Trackmania, SAM Putt Labiä ja Bodi Trakia.

Valmennusohjelmat kaudelle 2018 – 2019 (1.11.2018 – 30.9.2019)

Yleistä valmennusohjelmista

Kaikki valmennusohjelmat jakautuvat kolmeen kauteen. Talvikauden alussa painopiste on golftekniikan kehittämisessä. Keväällä kilpailukauden lähestyessä pelinomaisen harjoittelun tavoitteena on siirtää tekninen osaaminen peliin. Kesäkaudella pääpaino on kilpailemiseen liittyvissä asioissa: kilpailuihin valmistautuminen, pelistrategia, säännöt jne.

Talvikaudella järjestetään useita leirejä ulkomailla, kaudella 2018-2019 joulukuussa Turkissa, tammi- ja helmikuussa Espanjassa. Leirimaksut eivät kuulu valmennuksen hintaan ja leirit toteutuvat, mikäli niihin on riittävästi osallistujia.

1. Tekniikkakausi (marraskuu-helmikuu)

Jakson alussa tehdään suunnitelma lajitekniikan ja fysiikan kehityskohteista. Kauden alussa kehittämiskohteita käydään läpi valmentajan, pelaajan ja hänen vanhempiensa välisessä keskustelussa. Kaudella pääpaino on swingitekniikan kehittämisessä.

2. Kilpailuihin valmistava kausi (maalis-huhtikuu)

Kilpailuihin valmistavalla kaudella harjoittelu siirtyy tekniikasta pelinomaiseen harjoitteluun. Tavoitteena on siirtää tekninen osaaminen peliin. Fysiikan osalta jaksolla harjoitellaan nopeutta. Kehittynyt kehon ja liikeratojen hallinta tulee saada siirtymään lajisuoritukseen.

Viikoilla 8-9 valmennettavilla on mahdollisuus valmennukseen ja kilpailemiseen Espanjassa.

Jakson aikana suunnitellaan myös kesän kilpailukalenteri ja asetetaan kilpailulliset tavoitteet.

3. Kilpailukausi (touko-syyskuu)

Kilpailukauden alussa valmennettavien kanssa käydään läpi kilpailuihin valmistautumista, pelistrategiaa ja haasteellisia kilpailutilanteita. Kilpailukaudella valmennuksen pääpaino on lähipelin kehittämisessä – lähestymislyönnit, lyönnit greenin ympärillä ja puttipeli. Lajiharjoitteluun kuuluu runsaasti pelaamista ja kentällä tapahtuvia harjoituksia.

Kilpailukauden päätyttyä analysoidaan pelaajan ja vanhempien kanssa kausi kokonaisuutena: asetetut tavoitteet ja niiden toteutuminen sekä kehittämiskohteet seuraavalle kaudelle.