Yleistä valmennusohjelmista

Season Golf Academy (SGA)  tarjoaa valmennusta suomalaisille ja kansainvälisille kilpagolfareille. Valmennukseen voivat osallistua minkä tahansa golfseuran jäsenet. Valmennusohjelmien suunnittelussa on huomioitu mm. osallistujien ikä ja tavoitetaso.

Kesällä harjoitukset ovat St Laurence Golfissa tai Nordcenterissä, talvella valmennus keskittyy Season Golfiin. Valmennuksessa käytetään apuna edistyneimpiä teknisiä apuvälineitä, mm. Trackmania, SAM Putt Labiä ja Bodi Trakia.

Yleistä valmennusohjelmista

Kaikki valmennusohjelmat jakautuvat kolmeen kauteen. Talvikauden alussa painopiste on golftekniikan kehittämisessä. Keväällä kilpailukauden lähestyessä pelinomaisen harjoittelun tavoitteena on siirtää tekninen osaaminen peliin. Kesäkaudella pääpaino on kilpailemiseen liittyvissä asioissa: kilpailuihin valmistautuminen, pelistrategia, säännöt jne.

Talvikaudella järjestetään kaksi leiriä ulkomailla: tammikuun alussa  Espanjassa ja helmikuun lopussa Turkissa. Leirimaksut eivät kuulu valmennuksen hintaan ja leirit toteutuvat, mikäli niihin on riittävästi osallistujia.

1. Tekniikkakausi (marraskuu-helmikuu)

Jakson alussa tehdään suunnitelma lajitekniikan ja fysiikan kehityskohteista. Kauden alussa kehittämiskohteita käydään läpi valmentajan, pelaajan ja hänen vanhempiensa välisessä keskustelussa. Kaudella pääpaino on swingitekniikan kehittämisessä. Tammikuun alun leiri järjestetään siten, että osallistujat voivat halutessaan pelata Finnishgolf.com -kisa ja Copa Andalucian.

2. Kilpailuihin valmistava kausi (maalis-huhtikuu)

Kilpailuihin valmistavalla kaudella harjoittelu siirtyy tekniikasta pelinomaiseen harjoitteluun. Tavoitteena on siirtää tekninen osaaminen peliin. Fysiikan osalta jaksolla harjoitellaan nopeutta. Kehittynyt kehon ja liikeratojen hallinta tulee saada siirtymään lajisuoritukseen.

Viikoilla 8-9 valmennettavilla on mahdollisuus leiriin Turkissa.
Jakson aikana suunnitellaan myös kesän kilpailukalenteri ja asetetaan kilpailulliset tavoitteet.

3. Kilpailukausi (touko-syyskuu)

Kilpailukauden alussa valmennettavien kanssa käydään läpi kilpailuihin valmistautumista, pelistrategiaa ja haasteellisia kilpailutilanteita. Kilpailukaudella valmennuksen pääpaino on lähipelin kehittämisessä – lähestymislyönnit, lyönnit greenin ympärillä ja puttipeli. Lajiharjoitteluun kuuluu runsaasti pelaamista ja kentällä tapahtuvia harjoituksia.

Kilpailukauden päätyttyä analysoidaan pelaajan ja vanhempien kanssa kausi kokonaisuutena: asetetut tavoitteet ja niiden toteutuminen sekä kehittämiskohteet seuraavalle kaudelle.

Valmennusohjelmien yksityiskohdat löytyvät täältä