Artikkeleiden luonti ja muokkaus

Jotta artikkelit olisivat luonteeltaan samanlaisia ja helposti löydettävissä, niiden luonnissa noudatetaan seuraavia periaatteita. Ohje antaa myös vihjeitä artikkeleiden muokkauksesta sekä niihin liittyvistä standardoiduista määrityksistä.

Artikkeleista yleensä

Koko Wisen netissä näkyvä sivusto koostuu artikkeleista. Season Golfin kotisivujen etusivu aloittaa artikkelirakenteen sen huipulta ja linkittää kaikki sen alle tulevat artikkelit joko päävalikon tai artikkelinostojen kautta. Artikkeli on siis sama kuin perinteinen nettisivu.

Kaikki artikkelit ovat ROOT-oikeudella varustetun henkilön muutettavissa käyttämällä "Muokkaa" -painiketta. Muista, että kaikki muutokset näkyvät HETI tuotannossa, koska Wisellä ei ole erillistä versiohallintaa. Siis kaikki virheetkin ovat heti käyttäjän käsiteltävissä! Kehotan siis äärimmäiseen varovaisuuteen muutoksia tehtäessä.


Taittotyylit

Käytämme Season Golfissa ainoastaan taittotyylin 1 ja 3 artikkeleita. Taittotyylissä 1 ei ole näkyvää kuvaa kun taas taittotyyli 3 sisältää sellaisen. Taittotyyliin 3 lisätty kuva pitäisi olla kooltaan 1600x500. Tämä ohjeartikkeli on taittotyylin 1 mukainen. Sen otsikon alle tulee Season Golf footterin taustakuva.

Vaikka taittotyylin 1 kuva ei näy varsinaisessa artikkelissa, lataa se kuitenkin siihen ja aseta "Piillota kuva artikkelissa" päälle. Tätä kuvaa käytetään artikkelinostoissa.

Ingressi ei tulostu otsikon alle taittotyyleissä 1 ja 3, mutta tulostuu artikkelinostoon.


Kategoriat/tehoboxit

Kategoriat ohjaavat artikkelin oikeaan reunaan tulivia tehoboxeja. Yleisesti käytettyjä kategoreja ovat "Ajanvaraus", "Golfopetus", "Valmentajat", "Ohjeet" ja "Ajankohtaista". Tämän artikkelin kategoria on "Ohjeet" josta syystä kaikki saman kategorian mukaiset artikkelit listautuvat tehoboxiin.

Juuri tällä hetkellä ainoa tapa saada box tulostumaan artikkelin oikeaan reunaan on asettamalla boxin kategoria artikkelille. Tämä on ongelmallista esimerkiksi silloin, kun artikkelin viereen haluttaisiin ajankohtaisartikkelit, olematta itse ajankohtaisartikkeli. Toivomme hartaasti, että Wise kehittää tätä aluetta.

Jos haluat vaikuttaa artikkelin sijaintiin tehboxin sisällä, käytä siihen julkaisupäivää. Se tulostuu uudet ensin periaatteella.

Toinen piirre, johon kategoria voimakkaasti nojautuu, on artikkelin tyyli. Wise on sitonut tietyt tyylit esimerkiksi "Golfopetus" -kategoriaaan, joita ei siis ole olemassa ilman tuota kategoria-asetusta.


Artikkelinostot

Artikkelinostoissa kannattaa käyttää joko "Kuva vasemmalle" tai "Täysleveä" tyyppiä. Huomioi, että artikkelinoston tekstiksi tulee nostetun artikkelin ingressiin kirjattu teksti.


Artikkeli APP:in tänään osioon

Mikäli haluat nostaa artikkelin APPiin, sen tänään osioon, tee se lisäämällä artikkelin kategoriaksi App.


Artikkelin nosto kokooma-artikkeliin

Kun klikkaat päävalikon jotain valikkoa kahdesti, saat artikkelin jossa on valittuun ryhmään kuuluvat artikkelit artikkelinostoina. Esimerkiksi Pikavaraus -ryhmään kuuluvat kaikki ajanvaraustuotteet. MIkäli olet luonnut sellaisen artikkelin, joka kuuluu johonkin näistä päävalikon ryhmistä, lisää artikkelisi myös tähän kokooma-artikkeliin. Kokooma-artikkeli on oleellinen osa APPia.


Ajankohtaisartikkelit

Ajankohtaisartikkeleista 3 viimeisintä näkyy koko ajan etusivulla, loput saadaan esille samasta paikasta. Ajankohtaisartikkelin kategoria on "Ajankohtaista". Jos haluat sen myös APPiin, aseta kategoriaksi myös "APP". Appia varten artikkeliin kannattaa laittaa vaikka piilotettu kuva, se näyttää paljon paremmalta.


Palstoitus ja tyylittely

Neljän palstan muokkaamiseen on tehty tyylittelymuutos, jonka voit todeta tästä artikkelisa. Kun avaat artikkelin, näet ei tyylittelyjen lopputuloksen. Mene haluttuun rakenteeseen ja paina sen kynää. Näet siihen sijoitetun tyylittelykategorian.

Tyylittelyyn liittyvät luokat

palstat-1-3-3-3 -> tekee 4-palstaisen leveydeksi 1-3-3-3

palstat-2-3-3-3 -> tekee 4-palstaisen leveydeksi 2-3-3-3

palstat-1-5-5-1 -> tekee 4-palstaisen leveydeksi 1-5-5-1

harmaa-tausta -> asettaa rakenteelle harmaan taustan ja marginaalit

valkoinen-tausta -> asettaa rakenteelle pelkät marginaalit

harmaa-artikkelitausta -> asettaa artikkilin nostoelementteihin/palstoihin harmaan taustan

varjostus -> varjostaa koko rakenteen

varjostus-artikkelitausta -> varjostaa artikkelinoston "Täysleveä"

varjostus-palstatausta -> varjostaa koko rankenteen

varjo-lite -> himmeä varjo

liuku-right -> valkoisesta harmaaseen

liuku-left -> harmaasta valkoiseen

liuku-bottom -> valkoisesta harmaaseen ylhäältä alas

liuku-bottom-right -> valkoisesta harmaaseen oikealle alanurkkaan

liuku-bottom-left -> harmaasta valkoiseen vasemmalle alanurkkaan